Periodtid, frekvens och vinkelhastighet


Fysik B - NV08FMTPeriodtid, frekvens och vinkelhastighet, tillsammans med vinkelmåttet radianer, är centrala(!) i centralrörelsesammanhang. Detta är ett av de två moment vi kommer att arbeta med under vecka 10. Här är det material jag kommer att utgå från. Det andra momentet är centripetalkraft där materialet finns här. Teorin finns i boken Heureka! B i avsnitten 6.1 och 6.2, även om jag hoppas att några kommer att finna det länkade materialet mer lättillgängligt. Se även huvudinlägget för hela avsnittet.

Periodtid, frekvens och vinkelhastighet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s