Linjär algebra och analys – Video!

För dig som är sugen på lite djupdykning i de matematiska områdena linjär algebra och analys, så rekommenderas nedanstående spellistor som jag hittade på YouTube. Hade jag själv haft tillgång till dylikt material under (universitets)studierna hade vissa koncept underlättats enormt.

Mycket av det som tas upp ingår inte i gymnasiekurserna, och det som gör det tas ibland  upp på ett annat sätt. Icke desto mindre är dessa förklaringar och animeringar en väldigt bra resurs 🙂

Essence of Linear algebra

 Essence of calculus

2 reaktioner till “Linjär algebra och analys – Video!”

  1. Superbra videos om linjär algebra för att förstå den geometriska tolkning av t.ex matriser och matrismultiplikation!

    Väldigt passande timing att hitta din blogg och detta nu när jag precis börjat läsa linjär algebra 🙂

    Vet inte om den här bloggen var aktiv när jag hade dig som lärare men tycker det är ett väldigt bra verktyg iallafall om du vill få ut nåt extra till eleverna. Oftast hjälper det väldigt mycket för mig iallafall att sitta hemma i efterhand och fundera på saker som var svårt i skolan. Då hjälper t.ex hänvisningar till videos, förklaringar och sånt otroligt mycket.

    Fun fact är faktiskt att jag fick mitt riktiga fysik/matteintresse från att ha haft dig som lärare!

    Keep up the work! 🙂

Kommentera gärna, markdown-formatering OK.