Vecka 42: Repetition och fördjupning

Matematik A - NV09FMTDenna vecka ägnar vi helt åt finslipning av de matematiska kunskaperna inför provet nästa vecka. Provet kommer att vara på Kapitel 2 och 3, dvs det kommer att behandla algebra, formler, ekvationslösning och procenträkning.

En vanlig uppfattning är att man är klar med en uppgift när man fått fram ett svar. Ett av målen denna vecka är att titta på kvaliteten på de svar man fått fram. Det är kvaliteterna som så småningom kommer att bedömas vid betygssättning, inte bara svaren.

Vidare kommer vi att gå igenom utvalda funktioner på Casio-räknaren samt hinna med några redovisningsuppgifter på lektion. Se planeringen nedan!

Tisdag: Tema: Undersöka och bevisa
Onsdag: Tema: Miniräknaren
Torsdag: Tema: Problemlösning Läxa till fredag: ”En korg full”.
Fredag: Tema: Redovisningsteknik

Jag kommer att dela ut ett antal häften under vecka som tar upp övningar enligt ovanstående planering – vi kommer alltså inte att jobba så mycket i boken. Dessa häften är:

  • Extrauppgifter och lösningar till bokens C-uppgifter (Kapitel 2 och 3). Dessa är tänkta att ha till egen repetition av grundläggande begrepp. Lösningar till bokens C-uppgifter ingår också i häftet.
  • Undersöka och bevisa: Temat för tisdagen. Innehåller övningar och exempel på problem som kan redovisas med olika kvaliteter.
  • Problemlösning: Temat för torsdagen. Innehåller övningar och lösta exempel som har att göra med samband och ekvationer.
  • En korg full: En större uppgift som ges som läxa till fredag. Redovisas och diskuteras på fredag.

Kommentera gärna, markdown-formatering OK.