Lektioner v. 36

Matematik D - NV07MTRedovisningsuppgift
Innan vi går in på denna veckas innehåll vill jag flagga för redovisningsuppgifterna jag nämnde på terminens första lektion. Dessa redovisningsuppgifter är enskilda. Den 17 september ska de två första redovisningsuppgifterna redovisas. Jag föreslår att dessa uppgfifter väljs ur det sista kapitlet i boken med start på sid. 203. Anmäl till mig vilken uppgift som just Du tar dig an och när du kommer att redovisa den.

Innehåll v. 36
Egentligen har vi gått igenom all teori som hör till avsnittet 3.1 (derivatan av \ln x tar vi på måndag, men den finns ett inlägg på denna blogg här). Nu är det ”bara” tillämpningar på derivering av en produkt och derivatan på \ln x. Uppgifter på dessa tillämpningar finns på sidan 136 i Matematik 4000, och det är tänkt att vi ska vara klara med hela kavsnitt 3.1 under denna vecka (eller egentligen: när vi startar vår mattelektion torsdagen den 10 september gör vi det med att inleda avsnitt 3.2).

Rekommenderade uppgifter: Alla uppgifter på sid. 136.

Kommentera gärna, markdown-formatering OK.